2022. augusztus 31., 16:44

Gröhling elmondta, mi várható a tanévben

Az új tanévben elsősorban minden tanuló támogatása a cél, ami például a pedagógiai asszisztensek biztosításában fog megnyilvánulni. Ezt Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter közölte a szerdai kormányülés után.

Branislav Gröhling
Fotó: TASR

Ezenkívül elkezdik a váltott műszak eltörlését az iskolákban, és az Ukrajnából érkező gyerekekkel kapcsolatos kifizetésekkel is foglalkozni fognak. A 2022/2023-as tanév szeptember 5-én kezdődik. A miniszter még szokás szerint részt vesz a tanévnyitón.

Idén Malackán üdvözli az elsősöket. A helyreállítási tervből finanszírozott oktatásügyi reformok kapcsán elmondta, hogy az első kifizetés rendben lezajlott, a második pedig még idén meg fog történni. A harmadik kifizetésre a jövő évben kerül sor. Gröhling rámutatott, hogy a helyreállítási terv jövő évi mérföldkövei közül több olyan van, amely az oktatást érinti.

„Ha még az oktatásügyi minisztériumban leszünk, garantálom, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden mérföldkövet teljesítsünk” – mondta azt is hozzátéve, hogy ha már nem lesz az oktatásügyi tárcánál, a következő miniszternek meg fog kelleni békélnie a beállított reformokkal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.