2021. február 10., 17:25

Gröhling: Csütörtöktől regisztrálhatnak az oltásra a pedagógusok

Február 11-én, csütörtökön elérhetővé teszik azt az űrlapot, amelyen azok a pedagógusok regisztrálhatnak, akik be akarják oltatni magukat – közölte Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

Képünk illusztráció.
Fotó: TASR/AP

A miniszter hozzátette, nem használhatják a teljes adatbázist, fel kell mérniük, milyen az érdeklődés a pedagógusok körében, mivel nem mindenki akarja beoltani magát. Gröhling közölte,

az első fázisban 40 ezer adag oltóanyag áll rendelkezésre, nem tudnak mindenkit egyszerre beoltani, fokozatosan kerül sor erre.

Gröhling azt mondta, nem látja okát, hogy például a magánóvodákban dolgozó, vagy az iskolahálózatban nem szereplő iskolákban tanító pedagógusok ne kaphassák meg a vakcinát.

Minden csoportnál meg kell várnunk, hogy megérkezzen az oltóanyag

- mondta.

Ezen, az első hétvégén a megyeszékhelyeken, a következő hétvégén pedig a környező városokban dolgozó tanítókat oltják be

 mondta a miniszter. Hozzátette, hogy most csak az 55 év alatti pedagógusokat oltják be az AstraZeneca vakcinájával.

A formanyomtatványban a pedagógusoknak meg kell jelölniük a foglalkozásukat. Ezt követően az oktatásügyi minisztérium ellenőrzi, hogy a feltüntetett adatok megfelelnek-e a valóságnak, és regisztrált tanítónak felajánlják a munkahelyéhez legközelebb eső oltópontot, valamint közlik az oltás időpontját.

A miniszter azt egyelőre nem tudta megmondatni, mikorra tudnak beoltani minden jelentkező iskolai alkalmazottat. Az egészségügyi tárcával folytatott egyeztetések szerint ezt a 2020/2021-es tanév végéig szeretnék megtenni. Gröhling hozzátette, oltási kampányt is indít az oktatási minisztérium.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.