lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2023. június 1., 19:28

Felvételt hirdet a Pozsonyi Magyar Szakkollégium

Június 25-ig lehet jelentkezni a Pozsonyi Magyar Szakkollégiumba, egy online kérdőív kitöltésével. Egyedülálló képzés, belvárosi szállás és magyar közösség várja az ide jelentkező egyetemistákat.

Pozsonyi Magyar Szakkollégium
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: Pozsonyi Magyar Szakkollégium

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium felvételt hirdet a 2023/2024-es évre az alapképzésben részt vevő pozsonyi egyetemi hallgatók, valamint tanulmányaikat szeptembertől a fővárosi egyetemen megkezdő, 25 év alatti diákok részére.

A felvételi jelentkezési határideje: 2023. június 25.

A felvételi eljárás kétfordulós, írásbeli és szóbeli részből áll. Jelentkezni az intézmény honlapján megtalálható online kérdőívvel lehet. A kérdőív kitöltése során egy motivációs levelet is várunk a jelentkezőktől. A szóbeli fordulókra július 1-én, illetve július 8-án kerül sor (választható).

Milyen lehetőségekkel jár a szakkollégiumi tagság?

A Szakkollégium egyszerre belvárosi lakhatást biztosító kollégium, diákközösség és oktatási intézmény. A PMSZ tagjai az egyetemi képzést kiegészítő kurzusokon, készségfejlesztő programokon vesznek részt.

A felvételire azok jelentkezését várjuk, akik a hagyományos egyetemi tömegképzésnél többre vágynak, készek fejlődni, egy összetartó magyar közösség tagjai lenni.

A felvételit sikeresen teljesítő tagok a Szakkollégium Kapucinus utca 5. alatt található belvárosi épületében, két- és háromágyas szobákban nyernek elhelyezést, melyekhez saját fürdőszoba, konyhai rész és gyors internet tartozik.

Pozsonyi Magyar Szakkollégium
Fotó:  Pozsonyi Magyar Szakkollégium

A szakkollégiumról

Az intézmény 2016-ban alakult. Olyan, mindenki számára értékes programokat állítunk össze, melyek során másutt el nem sajátítható készségekkel és ismeretekkel ruházzuk fel tagjainkat. Szakkollégistáink egy összetartó és segítőkész baráti közösség tagjaivá válnak.

A Szakkollégium minőségbiztosításáért a Tanulmányi Tanács felel, melynek tagja – többek között - Ódor Lajos miniszterelnök. A Szakkollégium 2023-as évnyitóján Novák Katalin magyar államfő díszvendégként az intézmény végzőseit tüntette ki.

Pozsonyi Magyar Szakkollégium
Fotó:  Pozsonyi Magyar Szakkollégium

A programokról és a jelentkezési eljárásról bővebb információk az intézmény honlapján érhetők el.

Pozsonyi Magyar Szakkollégium
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.