2021. március 22., 11:26

Elmarad az érettségi, még nem döntöttek a középiskolai felvételikről

Erről Branislav Gröhling oktatási miniszter beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

Branislav Gröhling
Fotó: TASR

A 2020/2021-es tanévben tavalyhoz hasonlóan hagyományos formában elmaradnak az érettségi vizsgák - jelentette be Gröhling. A tanév a végzős diákok számára május 14-én ér véget.

Az érettségin szerzett osztályzatot az adott tantárgy évvégi és az utolsó két féléves jegyeinek átlagából számolják ki

- hangsúlyozta Gröhling.

A tárcavezető hozzátette, amennyiben a diák nem fogadja el az így elérhető érdemjegyet, jelentkezhet a hagyományos szóbeli vizsgára, amelyet május 31-ig kell abszolválnia.

Gröhling a döntést a járványhelyzettel magyarázta. Az intézkedés az előző tanévhez hasonlóan idén is mintegy 41 ezer végzős diákot érint.
A következő hetekben dönthetnek a középiskolai felvételikről

A miniszter szerint a következő hetekben döntenek majd a középiskolai felvételik formájáról. A döntés elmondása szerint azért késik, mert több körülményt kell mérlegelniük. 

Tavaly elmaradtak a középiskolai felvételik, a diákok a tanulmányi eredményeik alapján nyertek felvételt.

Gröhling reményét fejezte ki,

amennyiben továbbra is javulni fog a járványhelyzet, áprilisban az alapiskolák felső tagozatának diákjai is beülhetnek az iskolapadokba. 

Az SaS nem támogatja a tárcák újraelosztását

Az SaS által jelölt oktatási miniszter szerint, ha újratárgyalják a koalíciós szerződést, az a kormányválság elhúzódásához vezet.

A liberális politikus megjegyezte, pártja nem támogatja Igor Matovič kormányfő felvetését, hogy osszák újra a tárcákat a koalíciós pártok között.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.