2021. április 11., 09:03

Az online térben rendezik meg a Komáromi Egyetemi Napokat

2021. április 19-23-a között, immár tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Komáromi Egyetemi Napok elnevezésű rendezvénysorozatát a Selye János Egyetem és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A program tizenkilencedikén reggel fél tizenegykor veszi kezdetét online felületen, és egészen péntek estig tart.

Médialapozó

A rendezvény sorozat hétfőn fél tizenegykor indul a Megnyitóval, melynek keretén belül a Selye János Egyetem rektora, Juhász György és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Páldi Ádám köszönti a résztvevőket, majd tizenegy órától Mi folyik a színfalak mögött? című beszélgetés következik Borbély Alexandrával és Nagy Ervinnel. Délután kettőtől Durica Katival beszélgetnek a megjelent könyveiről. Tizenhat órától Szalma Nikolett tart előadást Önmegvalósítás fiatalon – Vidu receptje szerint címmel. A hétfő estét egy játékkal, a Skribbllel zárják.

A keddi napon reggel kilenc órától Garai-Fodor Mónika ad elő Trendek, tendenciák a marketingkommunikációban: kihívások, megoldások a fogyasztói hatalomátvétel idején témában. Tizenegy órától a Nemzetközi mobilitási lehetőségekről a Selye János Egyetemen hallhatunk többet Kinczer Adrienntől és Bothová Fannytól. Tizenhárom órától Varga János beszél a hallgatóknak  Az Európai Parlamentről, és ami mögötte van. Délután fél négytől a The Path SM tart előadást a Játékos menedzserek életéről.  A Komáromi Egyetemi Napok keddi napja a Művészetek Éjszakájával zárul tizenkilenc órai kezdettel, ahol az egyetemisták bemutatják műveiket.

Hétfő és a kedd a közélet, a szerda pedig a tudományosság jegyében telik majd. A szerdai napon reggel nyolc órától kerül sor a Tudományos Diákköri Konferencia egyetemi fordulójára.

Délután öt órától Strédl Terézia előadását hallhatják, ami a Mi vagyunk a Z generáció – mi kell a boldogsághoz? címet viseli. A szerdai nap zárasaként az Among Us játékban vehetünk részt.

A csütörtöki napot reggel kilenc órakor egy Kerek”asztal” beszélgetés nyitja meg A szakmai gyakorlat és munkaadói témával. Tizenegy órakor a Karrier-tanácsadás a Selye János Egyetemen előadás résztvevői lehetnek, akik bekapcsolódnak. Délben Virtuális Állásbörze – az álláskeresés legmodernebb és legegyedibb módjai előadásra kerül sor. Tizenhárom órától a Nagyvállalat és az ajánlat (cég és munkahelyi pozíciók bemutatása és karrierépítési lehetőségek) előadást lehet meghallgatni. Délután három órakor Hodossy Katalin ad elő, Kertből a tányérra cím alatt, bemutatja, milyen érteleket lehet fogyasztani nyers vegánként, pénztárca kímélően. Fél öttől Szépe Csilla tart Online tornát mindenkinek. A napot pedig egy esti Kahoot! kvíz zárja, ami tizenkilenc órától egészen éjfélig tölthető ki.

A pénteki nap a lezárása a Komáromi Egyetemi Napoknak. Reggel kilenc órától Beszélgetés a jövőért – Komáromi magyar oktatás című előadás résztvevői lehetnek hallgatók, ahol Keszegh Béla Észak-Komárom polgármestere, Juhász György, az egyetem rektora és további felvidéki magyar intézmények vezetői vesznek részt egy kerekasztal-beszélgetésen.

Fél tizenkettőtől Toth Victor beszél Más szemszögből az egészségről címmel. Délután fél négytől Pék Pál ad elő Körforgásos gazdaság, fenntartható régiók és zero waste életmódról. Tizenhét órától a Beneath My Skin – út a Dal 2021-be előadásra kerül sor. A XVI. Komáromi Egyetemi Napokat tizenkilenc órai kezdettel egy Podcast résszel zárul.

Az egyes előadásokhoz tartozó aktuális linkek a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzat Facebook oldalán kerülnek megosztásra (https://www.facebook.com/sjehok).

A Selye János Egyetem vezetősége, és Hallgatói Önkormányzata sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt erre a rendhagyó formában megrendezésre kerülő rendezvénysorozatra, ami már évek óta részét képezi az intézmény és a város életének, hagyományainak.

+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék