2021. május 6., 12:46

Az IT Fitness Test magyarul is elérhető

A diákok, pedagógusok és nyilvánosság digitális képességeinek felmérését szolgáló IT Fitness Test hétfőn (május 3-án) startolt el. A jubileumi 10. év újdonsága, hogy magyar nyelven is elérhető.

IT Fitness Test- Remisová
Fotó: TASR

A projektről Veronika Remišová kormányalelnök, informatizációért felelős miniszter tájékoztatott.

A tesztfeladatok öt területet ölelnek fel: internet, biztonság és számítógép-rendszerek, kollaboratív eszközök és szociális hálók, valamint komplex feladatok.

A miniszter asszony kiemelte, a digitális képességek fejlesztését kulcsfontosságúnak tartja, szükségességét pedig éppen a pandémia mutatta meg. A teszt szerzői figyelmeztetnek arra, hogy csalni nem lehet, és 45-60 perc szükséges a kitöltésére.

Filip Mónika, az oktatási minisztérium államtitkára örömét fejezte ki, hogy a tanulók idén már magyar nyelven is tesztelhetik magukat, Remišová pedig ennek köszönhetően a nagyobb részvételben bízik.

Tavaly több mint 21 ezren kapcsolódtak be az IT Fitness Testbe, a kilenc év során pedig több mint 220 000-ren vettek rész benne.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.