2022. szeptember 8., 13:59

A tudásra fordított befektetés kamatozik

Kovács Kálmán: Útravaló a tanév kapujában című versének elszavalásával kezdődött a  tanévnyitó ünnepség a gútai magániskolában, ahol a 2022/23-as tanévben 437 diák folytatja tanulmányait, közülük 118 az első évfolyamban. Az iskolában hagyományosan kétszer van tanévnyitó: először a felsőbb évfolyamok diákjai részére, majd ezt követi az elsős diákok és szüleik üdvözlése. Az „Útravaló“ elhangzása után  Balázs Zoltán tanár üdvözölte a jelenlévőket, majd bemutatta az iskola új vezetőségét.

gútai magániskola - tanévnyitó

A közös igazgatás alatt működő Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola és  az Iparművészeti Magániskola igazgatónője PaedDr. Szokol Katalin, a szakközépiskola igazgatóhelyettese PaedDr. Spek Krisztina, az Iparművészeti Magániskola igazgatóhelyettese pedig PaedDr. Bálint Katalin lett.

A tanévnyitó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Kopócs Tibor grafikus, illusztrátor, festő, a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társaságának elnöke és a Vadkerti-Zsapka- Sipos trió, mely kitűnő zenéjével, szaxofonszólókkal tarkított megzenésített versekkel szórakoztatta a jelenlévőket.

gútai magániskola - tanévnyitó

Szokol Katalin ünnepi beszédében kiemelte, milyen jó érzés, hogy az idén korlátozások nélkül kezdhetjük az új iskolaévet. Elmondta, hogy olyan iskolát szeretnének működtetni, ahol a jó belső légkör és a tartalmas együttes munka következtében jól érzi magát a tanuló és a tanár egyaránt.

De csak akkor lesz jó az iskola, ha szoros kapcsolatot ápol a szülőkkel is a közös cél érdekében. Arra biztatta a diákokat, hogy ne féljenek szembenézni a kihívásokkal, és mindent tegyenek meg azért, hogy a lehető legjobb szakemberekké váljanak.  Benjamin Franklin szavaival buzdította őket: „A tudásra fordított befektetés fizeti a legmagasabb kamatot.“

gútai magániskola - tanévnyitó

Az új tanév nemcsak a diákok számára tartogat kihívásokat, meglepetéseket, hanem a pedagógusok számára is. Tanárnak lenni nem állás, hanem egy csodás hivatás. Németh László szavaival élve: „ Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját szép vigyázattal, csendben csiszoljam kristályba.“ Kívánjuk, hogy a gútai magániskola pedagógusai közös erővel, támogatással csiszolgassák ezeket a nyers gyémántokat, ismerjék fel az igazi értékeket és a jó célokat!

Az igazgatónő bátorító szavai után Szokol Dezső mérnök, az iskola alapító tulajdonosa szólt a diákokhoz az új tanév küszöbén. Arra buzdította őket, hogy törekedjenek  a lehető legtöbb ismeret elsajátítására, hogy felnőtt korukban a felvidéki magyarság értékteremtő polgáraivá válhassanak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.