Irány a Figur Népzenei Tábor!

ipolyszakállosi Méhecske panzió
Esemény kezdete
Esemény vége

A komáromi székhelyű Figur Polgári Társulás július 14-19. között az ipolyszakállosi Méhecske panzióban jeles oktatók közreműködésével rendezi meg a hagyományos nyári népzenei táborát. 

A járványügyi előírások azonban idén nem teszik lehetővé a néptáncoktatók és tanítványaik részvételét e táborozáson. Ez alkalommal a gömöri és bonchidai népzene képezi a zeneoktatást szakmai előadásokkal is tarkító ifi tábor témáját.

A különböző korú résztvevőkkel majd tapasztalt oktatók foglalkoznak. Énekelni Korpás Éva, Külhoni Magyar Örökség Díj-as népdalénekes fogja őket tanítani. A kezdő hegedűsök oktatását a herceghalomi Csernók Klára, Zeneakadémián végzett népi hegedű-tanár, a haladókét pedig a szombathelyi Horváth Attila népi hegedű-tanár, az Óbudai Népzenei Iskola, illetve a Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium oktatója vállalta. A Sárvár melletti Uraiújfaluról érkező Orsós Tamás hangszerkészítő mester brácsázni tanítja a táborozókat, Kuti Sándor budapesti cimbalomművész majd a saját hangszere kulisszatitkaiba avatja be az érdeklődőket. A Pécs mellől Felvidékre utazó ifjú tehetség, Deáky Márton segítségével a tárogatóból és a klainétból csalhatnak elő fülbemászó dallamokat a fúvóshangszerek hívei. Hanusz Zoltán főszervező pedig a nagybőgőzés rejtelmeibe vezeti be a táborlakókat.

A táborban tartják Korpás Éva Szívharang című új lemezének a bemutató koncertjét is, amelyen több tábori oktató is közreműködik.

További információkkal a +421/903 558525-ös telefonszámon és a [email protected], illetve [email protected] e-mail címen szolgálnak.