2021. november 6., 11:51

Zemannak a mája beteg, a kórházba kerülésekor súlyosan alultáplált volt

Miloš Zeman cseh államfő súlyosan alultáplált volt a kórházba kerülésekor, az orvosok etetőcsövet helyeztek a gyomrába, erősítette meg a hírt Pavel Pafko szívsebész, aki Zeman orvosi konzíliumának a tagja.

Miloš Zeman
Fotó: TASR

Az orvos azt is megerősítette, hogy Zeman krónikus májbetegségben szenved, és még néhány hétig biztosan kórházban marad. Mint mondta a májzsugornak, amiben Zeman szenved, évekig alig vagy egyáltalán nincs tünete. Pafko szerint az elnök étvágytalansága is a májbetegsége tünetei közé tartozik. Az állapota a kórházban jelentősen javult.

A kezelőorvosa szerint nem lehet meghatározni Zeman egészségi állapotának további alakulását, mert a kór, amiben szenved, nehezen kezelhető.

Zeman a kórházba kerülése óta pénteken először nyilatkozott a médiának. Mint monda, a körülményekhez képest jól érzi magát, de azt is mondta, hogy a dolog nem nézett ki túl jól. Telefonon felhívta Andrej Babiš kormányfőt is, és a mai nap folyamán kapcsolatba lép a választásokat megnyert ODS elnökével, Petr Fialával is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.