2023. november 5., 18:55

Zelenszkij szerint Oroszország mindenkit kiirthat Ukrajnában

Ismét szintet lépett Volodimir Zelenszkij a pénztarhálás érdekében tett legújabb ijesztgetésével. Az ukrán elnök ezúttal azzal állt elő, hogy ha nem kap több pénzt, akkor miután Oroszország mindenkit megölt Ukrajnában, NATO országokat támad majd meg és akkor bizony az amerikaiaknak kell saját katonáikat a frontra küldeniük.

 

nevető szamár
Fotó: archívum

Zelenszkij vasárnap is több támogatást kért az Egyesült Államoktól, s meghívta Donald Trump volt amerikai elnököt Ukrajnába, s közben az NBC amerikai hírtelevízió Meet the Press című vasárnapi műsorának adott interjúban a tőle, mint volt komikustól már megszokott ijesztgetéssel fűszerezett drámát sem hagyta ki.

"Ha Oroszország megöl mindannyiunkat, meg fogják támadni a NATO-tagországokat és Önöknek pedig majd el kell küldeniük fiaikat és lányaikat harcolni" – mondta Zelenszkij, aki nyilvánvalóan nehéz heteket él át azóta, hogy a gázai konfliktus fellángolása miatt már nincs a figyelem középpontjában s az amerikai hadi segélyeken is osztoznia kell.

Zelenszkij az interjúban egyéb látnoki kinyilatkoztatást is tett, ezúttal Donald Trump volt amerikai elnökkel kapcsolatban. "Ha ide tudna jönni, 24 percre lenne szükségem arra, hogy elmagyarázzam Trump elnöknek, hogy nem tudja kezelni ezt a háborút" - mondta Zelenszkij utalva Trump korábbi kijelentésére, miszerint újraválasztása esetén 24 órán belül véget vetne az ukrajnai háborúnak.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.