2021. november 21., 08:51

Véletlenül elsült a pisztoly, kalamajka lett belőle

Biztonsági ellenőrzés közben elsült egy lőfegyver az atlantai repülőtéren az Egyesült Államokban szombaton, pánik tört ki, hárman megsérültek - közölték a hatóságok.

Elkápták a fickót
Pánik az atlantai repülőtéren
Fotó: Facebook

Egy utas vizsgálat közben belenyúlt a táskájába, megmarkolta a nála lévő lőfegyvert, ami elsült. A reptéren ideiglenesen leállították a járatok indítását - közölték a hatóságok.

A vétkes utas azonnal kirohant az ellenőrzőpontról, és elmenekült a repülőtér egyik kijáratán - derült ki a tájékoztatásból. Nem szándékos, hanem vétlen lövöldözés történt.

A véletlennek minősített lövés rémületet keltett, a közösségi médiában megjelentek azok a felvételek, amelyeket a riadt utazók videókat tettek közzé a Twitteren és más online oldalakon a Hartsfield-Jackson Atlanta nemzetközi repülőtéren, az ország egyik legforgalmasabb légikikötőjében kialakult káosz pillanatairól.

Három ember megsérült, de sérüléseik nem voltak életveszélyesek, és senkit sem lőttek meg - közölte a közlekedésbiztonsági hivatal (TSA), anélkül, hogy részletezte volna az esetet. A közösségi média felhasználói szerint a fennakadás hosszú sorokat és egyesek számára lekésett járatokat jelentett. Az incidens a hálaadási ünnepi utazási főszezon előtt történt.

Nem derült ki, hogy a menekülő utast később megállították-e, vagy a lőfegyvert visszaszerezték-e. A repülőtér működése azonban legalább két órán át szünetelt, amíg a nyomozás folytatódott. Sem az utasok, sem az alkalmazottak nem voltak veszélyben - közölték a repülőtér illetékesei.

A közlekedésbiztonsági hivatal közleménye szerint egy tisztviselő egy utas táskáját akarta a repülőtér fő ellenőrzőpontján megvizsgálni, mert a röntgen egy tiltott tárgyat észlelt. A tisztviselő az utasnak azt tanácsolta, hogy ne nyúljon a tárgyhoz, de amikor a biztonsági ember kinyitotta a tiltott tárgyat tartalmazó rekeszt, az utas belenyúlt a táskába, és megragadta a lőfegyvert, ami ekkor elsült. Az utas ezután elmenekült.

A hatóságok nem erősítették meg, hogy egy vagy több lövés dördült el. Az atlantai rendőrség mindent tisztázott, és a repülőtéren két óra múlva helyreállt a rend, de minden utast újra átvizsgáltak.
Az Atlanta Journal-Constitution helyi híroldal beszámolója szerint egyesek a lövések hallatán kirohantak a reptérről, ami a Twitter közösségi oldalra feltett videofelvételen is látszik.

A repülőtéri ellenőrzőpontokon lőfegyverrel rajtakapott utasok büntetésre számíthatnak. A TSA szerint a tisztviselők csak ebben az évben legalább 450 lőfegyvert találtak az atlantai repülőtér biztonsági ellenőrző pontjain.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.