2022. február 6., 18:45

Vasúti átkelőben akadt el egy amerikai iskolabusz

Egy buszsofőr mentett  meg öt gyereket egy iskolabuszban, ami elakadt a síneken az illinoisi Orland Parkban péntek délután.

Szerencs a szerencsétlenségben
Fotó: Twitter
A busz és a vonat találkozása

A busz elejét elvitte egy vonat, de előtte még a sofőrnek sikerült leszállítania a gyerekeket. A tűzoltóság szóvivője azt mondta, senki sem sérült meg, de ez csak a sofőr gyors intézkedésének köszönhető.

Az általunk elvégzett vizsgálat szerint a sofőr szabályosan megállt síneknél, majd miután elindította a buszt, hogy átkeljen, az elakadt, a busz eleje a sínek fölött volt ekkor"

- mondta a szóvivő.

A sorompó ezután a busz tetejére zárult, ekkor a sofőr az öt gyerekkel együtt leszállt, és percekkel az előtt biztonságos távolságba értek, hogy a vonat nekiütközött a busznak.

A 12 éves Ava Gentile két testvérével volt a buszon.

Mindannyian lerohantunk a buszról. Megfogtam Jeremyt és Joshuát, illetve a szomszédunkat és csak annyi mondtam nekik, hogy szálljanak le a buszról, és szaladjanak messzire"

- mondta Ava a Fox 32 Chicagónak.

Ava édesapja, Marc megköszönte a sofőr, Ms. Sue hősiességét. Azt mondja, megkönnyebbült, miután meglátta három gyerekét. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.