cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. február 22., 12:03

Uszály ütközött egy hídnak Dél-Kínában, autók estek le a hídról, többen meghaltak

Ketten meghaltak, három ember pedig eltűnt csütörtökön, miután egy uszály hídnak ütközött a kínai Gyöngy-folyó deltájában, Kuangcsou város közelében, melynek következtében a híd egy része leszakadt, és a járművek a vízbe zuhantak - jelentette csütörtökön a kínai állami média.

Kína uszály baleset
Fotó: TASR/AP

A helyi hatóságok közösségi médiában megosztott közleménye szerint

az uszály Fosanból Kuangcsou egyik déli kerületébe tartott, amikor helyi idő szerint hajnali fél hatkor a hídnak ütközött.

A baleset miatt több jármű lezuhant a hídról.

Az incidensben ketten meghaltak, a hajón tartózkodó legénység egy tagja megsérült, két másik embert pedig kimentettek - közölte az állami média, hozzátéve, hogy további három embert még keresnek.

A hatóságok vizsgálják a baleset okát, és az áldozatokról szóló információkat még ellenőrzik - közölte a kuangcsoui tengerészeti hivatal.

Kuangcsou, mely Dél-Kína Kuangtung tartományának virágzó székhelye a Gyöngy-folyó torkolatánál, az ország egyik legforgalmasabb tengeri szállítási és kereskedelmi csomópontjánál helyezkedik el.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.