2022. február 25., 07:56

Ukrajna nem engedi ki az országból a 18-60 év közötti, hadköteles férfiakat

Csütörtökön késő este a Telex szúrta ki az ukrán határőrség közösségi oldalán, hogy Ukrajna a hadiállapot miatt korlátozza a 18 és 60 év közötti férfilakosság külföldre utazását.

ukrajna határ
Fotó: Twitter

A posztban azt írják, a rendelkezés a hadiállapot fenntartásáig érvényben marad, a korlátozás pedig "állampolgárok egy bizonyos csoportjára vonatkozik csak". A hozzánk eljuttatott olvasói levelekből úgy értesültünk, számos kárpátaljai magyar fiatal hagyta el az országot tegnap, sokan éppen attól tartva, hogy később már korlátozzák a kiutazást. 

Egyik olvasónk például arról számolt be, hogy Budapestről ment el kocsival a magyar-ukrán határhoz, Kárpátalján élő rokonaiért. 

Délután még, hosszú várakozás után ugyan, de szabad volt az átkelés. Olvasónktól azt is megtudtuk, számos kárpátaljainak nincs útlevele, anyagi források híján alig-alig utaznak külföldre, így sokan emiatt sem tudták most időben elhagyni az országot, miközben a behívólevelek folyamatosan érkeznek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.