2020. február 25., 09:22

Újabb utas halt meg a Diamond Princess óceánjárón

Meghalt a negyedik ember a Diamond Princess óceánjáró utasai közül, akiket a koronavírus-fertőzés miatt korábban a luxushajón Jokohama partjainál vesztegzár alá vettek, de nem biztos, hogy az újabb elhalálozást a vírus okozta - jelentették kedden japán sajtóorgánumok.

Karantén - buszelszállítás
Fotó: Hanai Toru
A vesztegzár leteltével busszal szállítják el az óceánjáró utasait

A Jomiuri Simbun című japán napilap magukat megnevezni nem kívánó kormányzati forrásokra hivatkozva hozzáteszi, egyelőre nem tudják, a 80 év fölötti férfi fertőzött volt-e, sem azt, hogy a vírus okozta-e a halálát.

A Diamond Princess óceánjárót február 5-én vesztegzár alá vonták Jokohamánál. Ezt február 19-én feloldották, és az emberek többsége február 22-éig elhagyta a hajót, de a személyzet jelentős része ott maradt.

A vietnami egészségügyi minisztérium keddi bejelentése szerint február 13-a óta nem jelentettek az ország területéről megbetegedést, a korábban megfertőződött 16 ember - köztük egy 3 hónapos csecsemő - állapota stabil. Dél-Korea keddre virradóra újabb megbetegedéseket jelentett Észak-Kjonszang tartomány egyik, fogyatékkal élők számára kialakított kórházából.

Ezzel az országban a megbetegedések száma elérte a 893-at. Január 20-a óta a járvány Dél-Koreában 9 halálos áldozatot követelt. Eközben Kínában a járvány csillapodni látszik: a kínai egészségügyi hatóságok kedden közölt adatai szerint a vírus terjedése nagyrészt az új típusú koronavírus-járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhan városra korlátozódott.

Megosztás
Címkék