Újabb újrafertőződéses esetek - ezúttal Hollandiában és Belgiumban

2020. augusztus 25., 17:18
ma7 | MTI

Holland és belga tudósok a koronavírus-újrafertőződés újabb eseteit mutatták be kedden, egy nappal az után, hogy a Hongkongi Egyetem kutatói tanulmányban ismertették az első dokumetált ilyen esetet.

koronavírus Hollandia
Fotó: TASR / AP

Hollandiában egy legyengült immunrendszerű idős betegnek a koronavírus tesztje lett pozitív második alkalommal - mondta el Marion Koopmans, a kormány járványügyi tanácsadója a  Holland Rádióban.

Minden Covid-19-betegségnek egyedülálló genetikai ujjlenyomata van

, a második fertőzés genomja feltűnően különbözött a beteg első fertőzésétől - magyarázta a virológus. Ez azt jelenti, hogy a második fertőzés nem az első újra fellángolása volt - tette hozzá.

Még megerősítésre vár az, hogy az újrafertőződés egy egyedülálló eset vagy normális dolog.

Belgiumban is feljegyeztek orvosok koronavírus-újrafertőződést, a beteg három hónappal azután esett ágynak Covid-19-cel, hogy kigyógyult az első koronavírus-fertőzésből - közölte Marc Van Ranst a VTM rádióval.

Ez nem jó hír

 - hangoztatta a virológus és reményét fejezte ki, hogy egyedülálló esetről van szó és az immunitás tovább fog tartani néhány hónapnál.

A Hongkongi Egyetem kutatói a Clinical Infectious Diseases című tudományos folyóiratban bemutatott tanulmányukban írták le egy 33 éves férfi esetét, akit négy hónappal első Covid-19 után megfertőzött a koronavírus egy másik törzse.

A hongkongi szakemberek annak a véleményüknek adtak hangot, hogy az eset azt jelzi, hogy a betegség, amely már több mint 800 ezer ember halálát okozta világszerte, terjedni fog globálisan a nyájimmunitás ellenére.

Kövesse facebook oldalunkat is!