2024. május 23., 12:58

Újabb tisztogatás Oroszországban. Geraszimov helyettesét letartóztatták

Az orosz hatóságok letartóztatták és megvesztegetéssel vádolják Vagyim Samarin altábornagyot, aki az Orosz Fegyveres Erők fő kommunikációs igazgatóságának főnökeként szolgál, és egyben Valerij Geraszimov vezérkari főnök helyettese is. Erről a Kommerszant számol be.

Kenőpénz
Vagyim Samarin
Fotó: TASR/AP

Egy meg nem nevezett bűnüldözési forrás az orosz lapnak elmondta, hogy a hatóságok házkutatást tartottak Samarin otthonában, és ezt követően kihallgatásra az Orosz Föderáció Katonai Nyomozó Főigazgatóságára szállították.

Május 22-én a bíróság két hónapra szóló korlátozó intézkedést hozott Samarinra vonatkozóan. Azzal vádolják, hogy különösen nagy összegű kenőpénzt fogadott el"

- mondta egy igazságügyi forrás az orosz kormányhoz közeli TASZSZ hírügynökségnek.

Az Orosz Föderációban ez a legújabb eset a magas rangú tisztviselők letartóztatásának sorozatában. Nemrég vették őrizetbe Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettest, valamint az orosz védelmi minisztérium személyzeti főigazgatóságának vezetőjét, Jurij Kuznyecov altábornagyot. Mindkettőjüket megvesztegetéssel is megvádolták.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.