2021. szeptember 17., 13:57

Újabb áldozatot szedett a Facebook-cenzúra

Szokatlan gyorsasággal korlátozta a közösségi óriás a Grammy-díjra jelölt dalszerző, John Ondrasik oldalát. Egyik új dalát népszerűsítette volna, amelyben az amerikai katonák előtt tiszteleg, egyúttal bírálja Joe Biden elnök katasztrofális afganisztáni visszavonulását.

Letiltották a FB-on
Fotó: Twitter
John Ondrasik

John Ondrasik közölte, hogy a közösségi média platform blokkolta a hirdetését, amelyben népszerűsíteni kívánta egyik új dalát, a „Blood on my hands”-et. A Facebook indoklása szerint az nem felelt meg a közösségi irányelveknek.

Ondrasik dalát a katasztrofális afganisztáni kivonulás és az ott hátrahagyott amerikaiak „inspirálták”.

„Bár úgy gondolom, hogy az Afganisztánból való kivonulás és a háború befejezésének elutasítása is megalapozott érveken alapul, de nem tudom felfogni, hogy a Biden kormányzat miért nem hosszabbítja meg a kivonulás befejezésének határidejét, hogy az amerikai állampolgárokat és az afgán szövetségeseket ki lehessen menekíteni a tálib terrorista rezsim elől. Mint a hadseregünk támogatója, úgy gondolom, hogy a ‘senkit se hagyunk hátra’ mondat minden amerikaira és olyan afgánra is vonatkozik, akiknek azt ígértük, hogy megvédjük őket” – nyilatkozta.

A szerzemény kritikus Bidennel és a kabinetjével szemben is, de Ondrasik azt mondta, hogy nem volt célja az elnök lejáratása.

Ha Donald Trump lenne most az elnök, és ugyanebbe a helyzetbe hozott volna minket, a dal akkor is ugyanígy hangozna, csak a név lenne más”

– mondta.

Az Egyesült Államok arra az alapvető szabadságra épült, hogy szabadon kritizálhattuk a vezetőinket, és felelősségre vonhattuk őket. Ez választ el minket a kommunistáktól és a diktatórikus ellenfeleinktől. Hogyan tanulhatnánk nemzetként a hibáinkból, és miként hozhatunk jobb döntéseket anélkül, hogy őszintén gondolkodunk a vezetőink tettein? Nagy hagyománya van annak, hogy a művészek kimondják a gondolataikat és válaszokat kérnek a vezetőiktől. Ezek közül sokan inspirációt jelentettek számomra. De megértem, ha egyesek ezt a dalt politikai támadásként fogják fel”

– fogalmazott Ondrasik.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.