2022. július 17., 19:09

Tucatnyian meghaltak egy szomáliai hotel ellen elkövetett pokolgépes merényletben

Legkevesebb tizenkét halálos áldozatot követelt vasárnap egy szomáliai hotel ellen elkövetett pokolgépes merénylet - közölte Hasszán Dhiszov helyi rendőrségi szóvivő.

Szomália Mogadishu terrortámadás
Fotó: TASR
Képünk illusztráció

Előzetes értesülések szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel robbanószerrel megpakolt teherautóját a fővárostól, Mogadishutól északkeletre található Dzsovar településének egyik szállodája előtt.

A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab szomáliai iszlamista terrorszervezet jelentkezett.

A szélsőségesek szerint a terrortámadásban katonákkal és helyi politikusokkal végeztek.

Az érintett hotel politikusok és üzletemberek körében volt népszerű. A rendőrség úgy tudja, a merénylet során a regionális vezetés két minisztere is megsebesült. Mindemellett félő, hogy

a halottak száma tovább növekedhet, mivel a robbantás a környező lakóházakban és üzletekben is komoly károkat okozott.

Szomália júniusban beiktatott új államfője, Hasszán Sejk Mohamud határozottabb katonai fellépést ígért a terroristákkal szemben.

Szomáliában a biztonsági helyzet rendkívül törékeny, elsősorban az al-Kaida iszlamista terrorszervezethez köthető al-Shabaab merényletei miatt.

Tovább nehezíti a helyzetet a negyven éve nem tapasztalt aszály, amely miatt már több mint 800 ezren hagyták el falvaikat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.