2021. április 2., 12:56

Többen meghaltak egy vonatbalesetben Tajvanon

Alagútban siklott ki egy személyvonat pénteken Tajvanon, a vasúti rendőrség közleménye szerint legkevesebb 36 halottja és 61 sérültje van a balesetnek. Hetvenkét embert még nem sikerült kiszabadítani a vagonokból.

Fotó: Tasr/AP

A vonat Tajtung városába tartott, és a Hualiantól közvetlenül északra lévő alagútban siklott ki.

A CNA tajvani állami hírügynökség szerint a szerencsétlenség azután következett be, hogy

a vonat nekiütközött egy tehergépkocsinak. Egyes vagonok az alagút falának csapódtak.

A szerelvény nyolc vagonjában több mint 350-en utaztak. Vezetőjét kihallgatják.

Az első négy kocsiból 80-100 embert sikerült kimenteni, de a másik négy deformálódott, és nehezen férnek hozzájuk.

A tűzoltóság korábban közleményében úgy fogalmazott az előzetes vizuális szemle" alapján, hogy a balesetet szenvedett szerelvényben "sok ember nem mutat életjelet.

A vonat nyolc vagonjában csaknem 500-an utaztak. Néhány kocsihoz nehezen fértek hozzá, de végül sikerült mindenkit kiszabadítani.

Caj Ing-ven tajvani elnök utasította az illetékes kormányzati szerveket, hogy minden tőlük telhető erőfeszítést tegyenek meg a mentés során.

A szerencsétlenség egy négynapos, hagyományos helyi ünnep kezdetén történt.
Caj Ing-ven tajvani elnök utasította az illetékes kormányzati szerveket, hogy minden tőlük telhető erőfeszítést tegyenek meg a mentés során.

A zsúfolt vonatban sok turista és család utazott vidékre egy négynapos, hagyományos helyi ünnep kezdetén. Sokaknak csak állóhely jutott.

Három évvel ezelőtt is kisiklott egy vonat Tajvan északkeleti részén, a balesetben 18-an meghaltak, és 175-en megsérültek.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.