cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. szeptember 7., 09:52

Többen meghaltak egy vietnami karaokebárban keletkezett tűzben

Legalább huszonhárman meghaltak, negyvenen megsérültek kedd este egy karaokebárban keletkezett tűzben a dél-vietnami Ho Si Minh-város közelében, a sérültek közül tizenegy állapota súlyos - közölte egy helyi tisztviselő.

Legalább 12 halott
A tűz helyszíne
Fotó: Twitter/Facebook/ma7

A tűzvész Binh Duong tartományban, Ho Si Minh-város közelében, egy ipartelepen történt. A nyilatkozó arról számolt be az AFP francia hírügynökségnek, hogy helyszínre mentőcsapatok érkeztek, a romok között további áldozatokat keresnek. A tűz okát még nem állapították meg - tette hozzá a tisztviselő, Nguyen Thanh Ham.

A lángok elpusztították a négyemeletes épület második és harmadik emeletét, a vendégek és a személyzet bent rekedt - jelentette a hivatalos média.

Egy szemtanú a VNExpress helyi hírportálnak azt mondta, hogy "sokan a főbejáraton keresztül menekültek ki, sokan mások leugrottak az emeletről, eltörve a lábukat és a kezüket".

Ez a legtöbb halálos áldozattal járó tűzeset Vietnamban azóta, hogy 2018-ban Ho Si Minh-városban egy kigyulladt lakóházban 13 ember halt meg.

Hasonló tragédia történt hat évvel ezelőtt, 2016-ban, amikor tizenhárman meghaltak a főváros, Hanoi egyik karaokebárjában. Ez a tragédia arra késztette a hatóságokat, hogy országszerte ellenőrizzék a szórakozóhelyeket, amelyek a gyanú szerint figyelmen kívül hagyták az alapvető biztonsági szabályokat.

Augusztusban három tűzoltó halt meg Hanoiban, miközben egy karaokebárban kitört tüzet próbáltak eloltani.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.