cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. november 21., 11:51
Frissítve: 2022. nov. 21. 14:19

Több tucat halálos áldozata van az indonéziai földrengésnek

Legalább 56 halálos áldozata és 700 sérültje van az indonéziai Jáva szigetén hétfőn történt 5,6-es erősségű földrengésnek - közölte Nyugat-Jáva tartomány kormányzója, hozzátéve, félő, hogy a számok még tovább emelkedhetnek.

Halotztak is vannak
Sokan megsérültek a földmozgásban
Fotó: TASR

A földmozgás epicentruma 10 kilométeres mélységben, Cianjur térségében, Jáva nyugati részén volt. 

A földrengésben több mint 300 ház összedőlt vagy megrongálódott, köztük egy iszlám bentlakásos iskola, egy kórház és több más középület is. A földmozgás erejét még a fővárosban, Jakartában is érezni lehetett, ahol több helyen az utcára szaladtak ki az emberek. Az érintett térségben nincs áram, a kommunikációs csatornák akadoznak - közölte a helyi katasztrófaelhárítási hivatal. A Metro TV helyi televízió felvételei szerint sérültek százait próbálták ellátni az egyik kórház parkolójában Cianjur városban.

A 270 millió lakosú szigetországban gyakoriak a földmozgások, de Jakartában csak ritkán érezni a hatásukat. Februárban egy 6,2 erősségű földrengés Nyugat-Szumátra tartományban legalább 25 ember halálát okozta és több mint 460-an megsérültek.

Pacifikus
A Csendes-óceáni földrengési övezet. Itt leggyakoriabbak a földrengések a bolygónkon
Fotó:  Wikipédia
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.