lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2024. június 9., 19:52

Több hindu zarándok is életét vesztette szélsőségesek támadásában Kasmírban

Kilenc hindu zarándok életét vesztette és 33-an megsebesültek vasárnap az indiai Dzsammu és Kasmírban, mert szélsőségesek támadása következtében mély szakadékba zuhant az őket szállító busz - közölte a helyi rendőrség.

Támadás
Fotó: Reprofotó

"Szélsőségesek ütöttek rajta a buszon és válogatás nélkül tüzet nyitottak." - mondta Mohita Sarma, Reaszi kerület rendőrfőnöke. A hindu hívők a híres Mata Vaisno Devi kegyhelyre tartottak.

Az egyik rendőr szerint az áldozatok némelyikének testén lőtt sebeket találtak. Bár a támadás elkövetőjeként eddig még egyetlen szervezet sem jelentkezett, a hatóságok szerint a háttérben muszlim szélsőségesek állhatnak.

Pakisztán és India is teljes egészében magának követeli Kasmírt. Az 1947-es függetlenség óta három háborút is vívtak egymással a területért, amelynek India ellenőrzése alatt álló részén 1989 óta tartó felkelésben tízezrek vesztették már életüket.

A legutóbbi nagyszabású támadás hindu zarándokok ellen 2017-ben történt, amikor szintén egy buszt támadtak meg szélsőségesek, és nyolc embert öltek meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.