2021. augusztus 23., 08:48

Több gyereknek is nyoma veszett a nagy káoszban a kabuli reptéren

Az afgán főváros repülőterén uralkodó kaotikus viszonyok miatt egyre több gyereket veszítenek el a szüleik, tájékoztatott a DPA hírügynökség a helyi médiára hivatkozva.

Afganisztán - repülőtér
Fotó: TASR/AP

Egy afgán magántelevízió riportot közvetített egy kabuli családról, amely már egy hete gondoz egy gyermeket, aki elszakadt a szüleitől, a család a repülőtér körüli szögesdrót csapdájában talált rá. A család szerint igyekezetük ellenére sem sikerült kinyomozniuk a gyermek szüleit. A körülbelül hatéves fiú azért ment a reptérre a szüleivel, hogy megpróbáljon megszökni az országból. Apja azonban megbotlott, elesett a tömegben, a fiú pedig szem elől tévesztette, azóta sem látta egyik szülőjét sem.

A helyi újságírók szerint az emberek a repülőtér bizonyos helyein kiakasztják az eltűnt gyerekeik fényképeit.

A kabuli reptéren már egy hete kaotikusak a viszonyok, mivel több ezer ember igyekszik elmenekülni az országból azt követően, hogy a radikális iszlám tálib mozgalom váratlanul gyorsan elfoglalta az afgán fővárost, és átvette a hatalmat az országban.

A reptéri evakuálásban brit katonák is részt vesznek. Az elmúlt napokban olyan helyzeteket éltek meg, amit életük végéig nem felejtenek el – mondta egy magas rangú brit katonai tisztviselő a Sky News-nak.

Szörnyű volt, az asszonyok a szögesdrótból készült barikádon dobták át a kisbabáikat – könyörögtek a katonáknak, hogy vigyék magukkal azokat. Mindeközben néhány gyerek beleakadt a szögesdrótba”

– fűzte hozzá a tisztviselő.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.