2020. január 23., 12:42

Több ezer bombafenyegetés után blokkolták az online szolgáltatót

Blokkolta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) a hozzáférést a Hollandiában bejegyzett Startmail.com szolgáltatóhoz, amelyről tavaly novemberétől több ezer bombafenyegetés érkezett oroszországi bíróságokhoz, iskolákhoz, kórházakhoz, bevásárlóközpontokhoz és más létesítményekhez.

hacker.jpg

Az FSZB csütörtökön kiadott közleménye szerint 2019. november 28-tól a Startmail.com szolgáltatótól 16 orosz régió bíróságai több mint ezer névtelen fenyegetést kaptak arról, hogy az épületükben pokolgépet helyeztek el.

A szolgálat szerint emellett a szociális infrastruktúra több mint 16 ezer objektumának - egyebek között iskoláknak, óvodáknak, kórházaknak, közlekedési objektumoknak és üzletközpontoknak - küldtek még - utólag hamisnak bizonyult - bombafenyegetést.

Az FSZB arról tájékoztatott, hogy az orosz távközlési és médiafelügyelet, a Roszkomnadzor csütörtöktől a főügyészség határozata alapján korlátozta a hozzáférést a Startmail.com-hoz.

Az indoklás szerint az intézkedést az internet orosz hálózatának védelme, valamint a fenyegetést hordozó, társadalmi jelentőséggel bíró, hitelesnek álcázott és tudatosan hamis közlések blokkolása érdekében tették.

Röviddel az FSZB kommünikéjének közreadását követően a TASZSZ állami hírügynökség arról számolt be, hogy az orosz fővárosban csütörtökön öt iskolát evakuáltak bombafenyegetés miatt. A hírügynökség azt írta, hogy az elrejtett pokolgépekre vonatkozó figyelmeztetések névtelen telefonálótól érkeztek.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!