2022. december 26., 09:44

Több embert temetett maga alá lavina Ausztriában

Több embert temetett maga alá lavina vasárnap az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen, eddigi értesülések szerint ketten megsérültek - közölték helyi hatóságok.

hegyek, lavina
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR

Christian Gantner, Vorarlberg tartomány biztonsági miniszterének esti közlése szerint már csak két feltételezett eltűnt után kutatnak, a többiek időközben előkerültek. Gantner ugyanakkor bizakodónak mutatkozott, hogy jól vannak, mivel egyelőre nem érkezett bejelentés eltűnt személyekről a hatóságokhoz.

Korábban egy síelő videófelvétele alapján azt feltételezték, hogy tíz embert sodort el a hótömeg. Legfrissebb értesülések szerint a felvételen látható emberek közül hatan sértetlenül megúszták a szerencsétlenséget.

Egy embert sikerült élve, de sérültek kimenteni a hótömegek alól, őt az innsbrucki kórházba szállították légi úton. Egy másik személynek önerőből sikerült kiszabadulni a hó alól és eljutni Bludenz városának klinikájára.

Kutató-mentő műveletet indítottak helikopterek, valamint keresőkutyák bevonásával. Értesülések szerint száznál is többen vesznek részt a mentésben.

A lavina délután három óra magasságában zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében.

"Mindent megteszünk a télisportolók előkerítése érdekében" - áll Lech településének közleményében. Az éjszakai keresés folytatásához a hatóságok fényszórókat igényeltek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.