2022. március 22., 17:55

Terrortámadás Izraelben: Egy merénylő megölt három embert, és két másik embert életveszélyesen megsebesített

Egy  merénylő megölt három embert, és többeket életveszélyesen megsebesített Izraelben, Beér-Seván kedd délután - jelentette a helyi média.

terhes-no-keseles.jpg
Fotó: Archívum
Illusztrációs felvétel

A merénylő a biztonsági kamerák felvétele szerint autóból szállt ki, majd halálra késelt egy benzinkútnál dolgozó női alkalmazottat. Tovább haladt a közelben található bevásárlóközpont felé, ahol a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerint késével újabb járókelőkre támadt.

Megölt még két embert, és többeket megsebesített. Közepesen súlyos és életveszélyes állapotban lévő sérülteket is szállítottak a helyi Szoroka-kórházba. Összesen 6-8 sebesültet ápolnak a merénylet nyomán.

Az ámokfutásnak egy autóbusz-vezető és egy gyalogos vetett véget, akiknél fegyver volt és agyonlőtték a késelőt. A katonai rádió jelentése szerint a terrorista Negev-sivatagban élő, az arab muzulmán beduin kisebbséghez tartozó izraeli állampolgár, büntetett előéletű férfi volt, aki tagja volt korábban terrorszervezeteknek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.