2021. július 5., 13:37

Tbilisziben erőszakos csoportok törtek be a helyi LMBT-közösség irodájába

Erőszakos csoportok hétfőn megrohamozták és feldúlták az LMBT (leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek) közösség irodáját a georgiai fővárosban, Tbilisziben, egy tervezett büszkeségfelvonulás előtt - közölte a Tbilisi Pride csoport a Twitteren.

Tbilisi
Fotó: Tbilisi Pride facebook

A közösségi oldalon fényképeket és videókat tettek közzé arról, ahogy a csoport tagjai betörtek az épületbe. A sértettek elmondták, hogy

a támadás során néhány felszerelésük összetört.

A szexuális kisebbségek felvonulását ellenzők egyben a városközpontban lezárták a Rusztaveli sugárutat, így tiltakozva a helyi LMBT tagjainak hétfő estére tervezett

Méltóság Menete ellen

- jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A menet ellen tüntetők kezdetben a sugárúton található ortodox templom előtt gyülekeztek, majd átvonultak a parlament előtti térre. A helyszínre rendőrségi járőröket vezényeltek. A tiltakozók itt agresszívan léptek fel a média jelenlévő képviselőivel szemben. A sugárút autósforgalma megbénult.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.