2022. március 10., 15:45

Szoros kapcsolattartásról állapodott meg Scholz, Macron és Putyin

Olaf Scholz német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő megállapodott, hogy szoros kapcsolatban maradnak a következő napokban - közölték német kormányzati körök csütörtökön.

Macron és Scholz
Fotó: TASR/AP

A tájékoztatás szerint csütörtök délelőtt Olaf Scholz és Emmanuel Macron telefonon beszélt Vlagyimir Putyinnal. Követelték tőle, hogy gondoskodjon az azonnali tűzszünetről az ukrajnai háborúban. Hangsúlyozták, hogy

Oroszország és Ukrajna konfliktusát a két ország közötti tárgyalásokon kell rendezni.

A három vezető megállapodott, hogy a következő napokban szoros kapcsolatot tartanak egymással

- közölték német tisztségviselők.

A német kancellár szerdán is tárgyalt telefonon az orosz elnökkel, erről a Kreml sajtóosztálya adott ki közleményt. A német kormányfő szóvivője vagy hivatala nem tájékoztatott a megbeszélésről.
Olaf Scholz legutóbbi, szerdai nyilatkozatában ugyancsak azonnali tűzszünetet sürgetett, és azt is követelte Vlagyimir Putyintól, hogy

vonja vissza az orosz inváziós erőket Ukrajnából.

Hangsúlyozta, hogy

a katonai megoldásnak nincs értelme.

Egyben elutasította a varsói vezetés azon javaslatát, hogy a lengyel légierő Mig-29-es vadászgépeit adják át az ukrán légierőnek a németországi Ramstein amerikai légi támaszponton.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.