2021. november 23., 08:35
Frissítve: 02:03

Szörnyű tragédia Bulgáriában: 45 áldozata van egy buszbalesetnek

Súlyos balesetet szenvedett és lángra kapott egy észak-macedóniai turistabusz keddre virradóra Bulgáriában - jelentette a BGNES bolgár hírügynökség.

bulgária busz
Fotó: TASR/AP

A Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán történt szerencsétlenségben negyvenöt ember életét vesztette, köztük tizenkét gyerek. A halottak között van a buszsofőr is. A járművön összesen ötvenketten utaztak. A hét sérültet kórházba szállították. Nyikolaj Nyikolov tűzoltóparancsnok szerint a sérültek állapota nem súlyos.

Az áldozatok többsége nyilvánvalóan albán volt. Az észak-macedón fővárosban, Szkopjéban bejegyzett busz Törökországból érkezett, és Észak-Macedónia felé tartott.

A vizsgálat szerint a busz nem sokkal hajnali 2 óra (00.00 GMT) után nekiment egy szalagkorlátnak, majd felborult és kigyulladt.

iana Ruszinova közlekedési szakember úgy vélekedett, hogy az érintett autópályaszakaszon számos gond volt. Felidézte, hogy egész nyáron át kátyúkat javítottak ki munkások.

Az útszakasz, ahol a baleset történt, dombos területen fekszik, és gyakori balesetekről ismert

- közölte az állami rádióval a szomszédos település polgármestere.

Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök részvétet nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Zaev szerint az áldozatok feltehetőleg észak-macedón állampolgárok voltak.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!