2022. november 7., 09:35

Szomáliában a hadsereg visszaverte az al-Shabaab fegyvereseinek támadását az ország középső részén

A szomáliai hadsereg hétfőn visszaverte az al-Shabaab terrorszervezethez tartozó fegyveresek támadását az ország középső részén lévő Galgaduud körzetben lévő támaszpont ellen - közölte a kelet-afrikai ország védelmi minisztériuma.

Szomália szálloda terroristák
Képünk illusztráció
Fotó: TASR/AP

A hadsereg a nemzetközi erők által is használt bázis mellett, Qayib településnél csapott össze a terroristákkal - tájékoztatta a tárca szóvivője, Abdullahi Ali Anod a SONNA szomáliai állami hírügynökséget.

A körzetben található Bahdo városának egyik katonatisztje, Ahmed Hassan telefonon azt közölte a sajtóval, hogy

a terroristák két, autóba rejtett pokolgépet is bevetettek, majd összecsapások bontakoztak ki köztük és a kormányerők között.

Egyelőre nem tudni, hányan haltak meg a rajtaütésben, és az al-Shabaab sem reagált a minisztérium bejelentésére.

Galgaduud körzetet a múlt héten, az al-Shabaab ellen néhány hónapja indított offenzíva keretében foglalta vissza a hadsereg a terroristáktól.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló al-Shabaab 2006 óta harcol a kelet-afrikai állam kormányzatának megbuktatásáért, hogy saját, az iszlám vallásra épülő uralmukat építhessék ki.
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.