2023. július 23., 11:11

Szívritmusszabályzót kapott Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő

Szívritmusszabályzót kapott Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő, akit továbbra is megfigyelés alatt tartanak egy Tel-Aviv környéki kórház szívosztályán - közölték vasárnap orvosai. 

Talán már jobban lesz
Benjamin Netanjahu nyugalomra int
Fotó: TASR
A beültetés zökkenőmentesen, komplikációk nélkül zajlott. Nincs életveszélyes állapotban, jól érzi magát, és visszatér a napi rutinjához"

- mondta Roj Bejnart, aki a Sheba Medical Center ritmuszavar-központját vezeti.

Netanjahu egy hete kapott szívmonitort, miután kórházba került, mert szerinte kiszáradt, amikor a Galileai-tónál nyaralt anélkül, hogy megfelelően védekezett volna a hőhullám ellen.

A 73 éves vezetőt szombat este sürgősen behívták, miután "átmeneti ritmuszavart" észleltek nála - mondta Bejnart.

A beültetés előtt egy videón Netanjahu kijelentette:

Remekül érzem magam, de hallgatnom kell az orvosaimra".

Netanjahu irodája vasárnap közölte, hogy várhatóan még a nap folyamán hazaengedik. Közben elhalasztották a kormánykabinet heti ülését.

Netanjahu, tavaly október elején, néhány héttel az országos választások megnyerése előtt megbetegedett az őszi zsidó ünnep, a jom kipur (engesztelés napja) idején tartandó böjt idején, és rövid időre kórházba került.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.