2020. június 22., 12:34

Szexuálisan zaklatta fiatal munkatársnőit egy ausztrál bíró

Szexuálisan zaklatta több fiatal munkatársnőjét az ausztrál legfelsőbb bíróság egyik bírája, Dyson Heydon - állapította meg egy független vizsgálóbizottság hétfőn nyilvánosságra hozott jelentésében.

szex.zakl
Fotó: Archívum
Dyson Heydon és Susan Kiefel

Hat nő tavaly márciusban tett panaszt a férfi ellen, ezt követően indult vizsgálat az ügyben. Heydon tagadja, hogy bárkit zaklatott volna.

Susan Kiefel, az ausztrál legfelsőbb bíróság elnöke közleményében megerősítette, hogy a hosszadalmas vizsgálat során arra jutottak, Dyson Heydon szexuálisan zaklatta hat korábbi kolléganőjét, és kiemelte: szégyenletes, hogy ilyesmi előfordulhatott a testületben.

Kiefel bocsánatot kért a hat panaszostól.

A most 77 éves Heydon 2003 és 2013 között volt a legfelsőbb bíróság tagja. Ügyvédein keresztül jelezte: tagadja, hogy bármilyen jogsértés követett volna el. Ha viselkedésével bárkit is megbántott, az nem volt szándékos, és bocsánatot kér, ha tetteivel megsértett valakit - állt a bírót képviselő ügyvédi iroda közleményében.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.