2024. január 30., 17:55

Személyautó robbant fel Rotterdamban, három eltűnt után kutatnak

Személyautó robbant fel Rotterdamban, a szomszédos lakóházban tűz ütött ki, három eltűnt után kutatnak - tájékoztatott a Dutch News című angol nyelvű holland hírportál kedden az érintett körzet katasztrófavédelmi hatóságának közlését idézve.

Terrorcselekmény?
Folyik a mentés
Fotó: DutchNews

A beszámoló szerint a robbanás Rotterdam Zuidwijk nevű kerületében történt éjszaka, egyelőre ismeretlen okból. A nagy erejű detonáció ablakokat tört be, lakások falait döntötte le, és autókat rongált meg.

A felrobbant autó melletti lakóházban tűz ütött ki, amit a tűzoltók időközben eloltottak, így az igazságügyi nyomozók megkezdhették a robbanás okának vizsgálatát.

Legalább két ember megsérült, egyiküket kórházba szállították, a háztömbben élő több tucat lakót evakuálták, három embert továbbra is eltűntként kezelnek.

A rotterdami rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az okokról csak akkor lehet bizonyítékokat keresni, ha biztonságosan be lehet jutni az épületbe. Ekkor tudják ellenőrizni azt is, hogy a három eltűntet a romok temették-e maguk alá. Felkutatásukra drónokat is használnak - tájékoztatott.

Kiemelte: sok minden még mindig tisztázatlan, a helyzet bonyolult. "Nem számítunk arra, hogy néhány órán belül választ kapunk arra a kérdésre, hogy mi okozta a robbanást" - fogalmazott, majd hozzátette: általában gyorsan be lehet jutni az érintett épületekbe kutyák segítségével, de ez a jelen esetben nem lehetséges. Nem világos ugyanis, hogy az épület milyen mértékben vált omladékonnyá a tűz következtében - tette hozzá.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.