2023. június 14., 09:23

Száznál is több esküvői vendég halt meg egy nigériai csónakbalesetben

Legkevesebb 103 esküvői vendég meghalt, amikor felborult egy csónak Nigéria északi részén - közölte a hatóság.

Drmai esküvő
A képen Ahmed Idris rendőrségi szóvivő
Fotó: Twitter/ma7

A helyi lakosok és a rendőrség továbbra is több tucat embert keresnek, akik azon a túlzsúfolt hajón utaztak, amely hétfőn kora reggel borult fel Kwara állam Pategi megyéjében, az állam fővárosától, Ilorintól mintegy 160 kilométerre a Niger folyón - mondta el a rendőrség szóvivője. Hozzátette, hogy eddig száz embert mentettek ki.

A baleset vízbe fulladt áldozatainak többsége több faluból származott, és együtt vettek részt egy esküvőn, ahol késő éjszakáig tartott az ünneplés - közölte Abdul Gana Lukpada helyi rendőrfőnök.
A vendégek motorkerékpárokon érkeztek a rendezvényre, azonban egy helyi készítésű bárkán kellett hazatérniük, mert az utakat a heves eső miatt víz árasztotta el.

A csónak túlterhelt volt, majdnem 300-an utaztak rajta. Menet közben egy úszó fatörzsnek ütköztek, ami kettéhasította a járművet"

- mondta Lukpada.

Az esküvőt a szomszédos Niger állambeli Egboti faluban rendezték. A baleset egy helyi lakos elmondása szerint hajnali három órakor történt, így órákig senki sem értesült a szerencsétlenségről
Először mintegy ötven embert mentettek ki, a mentés eleinte "lassú és nagyon nehéz" volt Lukpada beszámolója alapján.

A keresés szerdára virradóra még tarott.

A helyben gyártott csónakok balesetei gyakoriak a folyón, a vízi járművek rossz állapotának és túlterheltségének tulajdonítják őket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.