2020. december 21., 08:17

Százéves az orosz hírszerzés, Putyin további jó munkára buzdította a testületet

Megalakításának századik évfordulóját ünnepelte vasárnap az orosz külföldi hírszerzés. Vlagyimir Putyin további jó munkára buzdította beszédében a szervezetet, kiemelve, hogy az létfontosságú Oroszország "szuverén, demokratikus, független fejlődésének" biztosításában.

Jubileum orosz
Fotó: Mihail Szvetlov
Vlagyimir Putyin sajtókonferenciát tart

Putyin egy nappal azt követően méltatta az orosz külföldi hírszerzést, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kijelentette: "meglehetősen egyértelmű", hogy Oroszország áll a minden korábbinál súlyosabb kibertámadás mögött, amelynek révén hackereknek sikerült a minap behatolniuk az Egyesült Államok kormányzati intézményeinek és kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményeinek számítógépes hálózatába.

Moszkva váltig tagad, többször hangoztatta, hogy semmi köze a támadásokhoz.

"Tudom, miről beszélek" - mondta a testületről Putyin, aki maga is dolgozott hírszerzőként. "A legkomolyabb figyelmet az információbiztonságnak kell szentelni, továbbá a harcnak a szélsőséges erők és a korrupció ellen" - tette hozzá.

Szergej Nariskin, a hírszerzés vezetője szintén méltatta a szervezetet.

Minden egyes sikeresen végrehajtott hírszerzési művelet egyedülálló és hősi a maga nemében"

- mondta hozzátéve, hogy a szolgálat orosz polgárok millióinak biztonságát garantálja, akárcsak a nemzeti szuverenitást, a társadalmi-politikai stabilitást, a gazdasági és műszaki fejlődést. Ő is megemlítette, hogy jelenleg a terrorizmusra kell figyelni a leginkább, továbbá a tömegpusztító fegyverek terjedésének megakadályozására.

Megosztás
Címkék