2024. január 3., 15:10

Száz fölé emelkedett az iráni Forradalmi Gárda néhai vezetőjének sírjánál történt robbantások halottjainak száma

Legkevesebb ötven ember életét vesztette, és több tucatnyian megsebesültek szerdán az iráni Forradalmi Gárda néhai vezetőjének sírjánál történt robbantásokban az ország délkeleti részén fekvő Kermán város temetőjében.

irán
Fotó: Wikipedia
Több mint száz ember életét vesztette, és 141-en megsebesültek szerdán az iráni Forradalmi Gárda néhai vezetőjének sírjánál történt robbantásokban az ország délkeleti részén fekvő Kermán város temetőjében. Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára az iráni állami média által "terrorista" merényletnek nevezett támadást. A két robbanás a 2020 januárjában amerikai dróntámadásban meghalt Kászem Szulejmáni vezérőrnagy halálának évfordulóján rendezett szertartáson történt - közölte az iráni állami televízió szerdán. Az állami televízió híradásai alapján az ünnepségen irániak százai gyűltek össze, hogy megemlékezzenek Szulejmáni halálának évfordulójáról.
Korábban írtuk:

A két robbanás a 2020 januárjában amerikai dróntámadásban meghalt Kászem Szulejmáni vezérőrnagy halálának évfordulóján megrendezett szertartáson történt - közölte az iráni állami televízió szerdán.

Az iráni állami média egy helyi tisztviselőt idézett, aki szerint még nem világos, hogy gázpalackok robbantak-e fel vagy terrortámadást történt a megemlékezésen.

Az állami televízió híradásai alapján az ünnepségen irániak százai gyűltek össze, hogy megünnepeljék Szulejmáni halálának évfordulóját.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.