cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2020. augusztus 12., 16:10
Frissítve: 2020. aug. 12. 18:39

Súlyos baleset, kisiklott egy vonat Skóciában

Kisiklott egy vonat Skóciában Aberdeenshire közelében.

skót vonat
Skóciai vasúti szerencsétlenség
Fotó: Twitter

Sajtóértesülések szerint a vonat kigyulladt a baleset következtében, a mentés jelenleg is folyamatban van.

A környéken heves esőzések voltak a balesetet megelőzően.

A hatóságok egyelőre nem számoltak be sérültekről, de rengeteg mentőautó és egy helikopter is a helyszínen van. Tűzoltóautók és rendőrautók is érkeztek a balesethez.

Hárman vesztették életüket a skóciai Dundee és Aberdeen között közlekedő vonaton, amely vélhetőleg a heves esőzések okozta földcsuszamlások miatt kisiklott. Az egyik áldozat a mozdonyvezető. 

A brit közlekedési hatóságok, a British Transport Police és a Transport Salaried Staffs’ Association beszámolói szerint reggel 6.38 körül siklott ki a szerelvény. A helyszínhez közel készült fotókon sűrűn felszálló füst látszott.

A Euronews a cikkében megjegyzi, Aberdeennél sok csapadék esett kedd éjjel, amely szerda reggelre kisebb áradásokhoz vezetett. A skót vasúti infrastruktúrát fenntartó Network Rail Scotland a Twitteren fotókat közölt, amelyen egyes szakaszokon víz lepi el a síneket.

A vonat egy mozdonyból és négy kocsiból állt, amik a kisikláslás után lecsúszhattak a töltésen. Nicola Sturgeon skót kormányfő azonban a Twitter közösségi portálon azt írta, rendkívül súlyos baleset történt. Részleteket azonban ő sem közölt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.