2022. március 4., 12:11

Sokan meghaltak egy pakisztáni mecsetben elkövetett öngyilkos merényletben

Öngyilkos merényletet követtek el pénteken a pakisztáni Pesavar egyik mecsetében, a robbantásban legalább harminc ember meghalt - közölte a rendőrség.

mecset
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com

Az robbanás kapcsán ötvenhat ember került kórházba, és az áldozatok száma még emelkedhet is, mert sok sebesült válságos állapotban van.

Két férfi motorbiciklin érkezett a mecsethez, ahol a szolgálatban lévő rendőrök ellenőrzés miatt megállították őket. A két támadó tüzet nyitott a rendőrökre, majd éppen pár perccel a pénteki ima kezdete előtt bementek a síita mecset épületébe, amelyet aztán robbanás rázott meg.

A hatóságok arról egyelőre nem közöltek semmit, ki állhat a merénylet mögött.

Az afgán határtól nagyjából 50 kilométerre fekvő északnyugat-pakisztáni Pesavarban mindennaposak voltak a robbantásos merényletek a 2010-es évek elején, de az utóbbi években a biztonsági helyzet jelentősen javult.

Az elmúlt hetekben viszont azt tapasztalták, hogy a Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) néven ismert pakisztáni tálibok fokozták támadásaikat a térségben.

A pakisztáni síitákat az utóbbi években az Iszlám Állam is többször célba vette. 2021 elején a terrorszervezet a síita hazara kisebbség tíz tagjával végzett az Afganisztánnal és Iránnal határos délnyugati Beludzsisztán tartományban.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.