cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. november 18., 13:36

Sokan meghaltak egy pakisztáni buszbalesetben

Vizesárokba zuhant péntekre virradóra egy kisbusz a délkelet-pakisztáni Szind tartományban, legalább húsz ember, nagyrészt nő és gyerek meghalt, 14-en megsebesültek, kettejük állapota válságos - közölték helyi hatósági források.

Az árvizek okozta károk
Illusztráció
Fotó: Twitter

A kisbuszon a tartományban lévő szúfi szentélyébe tartó zarándokok utaztak, a halálos áldozatok nagy része 2 és 8 év közötti gyerek, akik vélhetően a szüleik ölében ültek.

A főutat, ahol a baleset történt, a hónapokon át tartó árvizek és áradások megrongálták, a hatóságok pedig még nem fejezték be a helyreállító munkálatokat.

Pakisztán még mindig nem állt talpra a június közepén kezdődött, a szokatlanul heves monszunesőzés okozta árvizekből és áradásokból, melyek több mint 1700 halálos áldozattal jártak, és összesen 33 millió embert érintettek. A víz sok utat, hidat megrongált, a legsúlyosabb áradásokat pedig éppen Szindből jelentették.

A pakisztáni hatóságok adatai szerint az árvizek mintegy 30 milliárd dollár anyagi kárt okoztak.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.