2022. szeptember 8., 16:53

Soha nem látott mértékű migráns halt meg idén az Egyesült Államok déli határánál

Az Egyesült Államok déli határszakaszán idén már csaknem 750 illegális határátlépő vesztette életét, ami jóval meghaladja a tavalyi egész éves adatot - közölte a belbiztonsági minisztérium.

Fotó: unsplash.com

A minisztérium CNN-nek adott nyilatkozata szerint

a tavaly októberben kezdődött 2022-es pénzügyi évben 748 illegális határátlépéshez köthető halálesetet jegyeztek fel, míg egy évvel korábban 12 hónap alatt 557 volt ez a szám, ami akkor rekordnak számított.

A FoxNews a birtokába került hatósági összesítésre hivatkozva szerdán azt közölte, hogy az illegális határátlépésekhez köthető összes haláleset 60 százalékának oka a hőség, vagy vízbe fulladás.

Múlt hétvégén 13 migráns, köztük egy terhes asszony fulladt a megáradt Rio Grande határfolyóba, Texas és Mexikó között. A határőrizeti hatóságok több tucatnyi bevándorlót kimentettek.

Az illegális határátlépők száma idén szintén rekordot ért el az Egyesült Államok mexikói határszakaszán.

A vám és határvédelmi hatóság (Custom and Border Protection - CBP) összesítése szerint július végéig már csaknem kétmillió törvénytelen határátlépővel szemben intézkedtek, míg egy évvel korábban, a 2021-as pénzügyi év egészében 1,7 millió volt ez a szám.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.