2020. november 4., 17:51

Republikánus politikusok bírálták Trumpot, amiért idő előtt győztesnek nyilvánította magát

Republikánus politikusok bírálták szerdán Donald Trump amerikai elnököt, amiért idő előtt az elnökválasztás  győztesének nyilvánította magát.

Republikánus bírálatok
Fotó: Archívum
Republikánus bírálatok: Chris Christie, Rick Santorum és Marco Rubio

Chris Christie, New Jersey állam volt kormányzója és Donald Trump egyik szoros szövetségese az ABC televíziónak nyilatkozva rosszallotta Trump bejelentését.

Szerintem a bejelentés rossz stratégiai döntés, rossz politikai döntés volt"

- fogalmazott.

Rick Santorum, volt pennsylvaniai republikánus szenátor - aki 2016-ban Trumpot támogatta - a CNN televízióban kijelentette: "nagy aggodalom fogott el, amikor meghallottam, hogy az elnök mit mondott". Hozzáfűzte: Az elnök hetvenvalahány éves ember, aki hajnali fél háromkor és nagyon idegölő kampány után szólalt meg. Szerintem nagyon szerencsétlen dolog volt, hogy a durvább oldalát mutatta meg".

Santorum kiábrándítónk nevezve az elnöki bejelentést, reményét fejezte ki, hogy Donald Trump szerdán másként fogalmaz majd.

Adam Kinzinger, Illinois republikánus képviselője a Twitteren bírálta Trumpot. Marco Rubio, floridai republikánus szenátor, szintén a Twitteren, nem nevezte néven az elnököt, de úgy fogalmazott: "az elnökválasztás eredménye azt követően lesz ismert, hogy valamennyi jogszerűen leadott szavazatot megszámláltak".

Donald Trump szerdára virradóra a Fehér Házban mondott rövid beszédét ellentmondásosnak ítélték az Egyesült Államokban. Az elnök ugyanis bizonyítékok nélkül azt jelentette be, hogy "egyértelműen győztünk Georgiában" és "egyértelműen győztünk Észak-Karolinában". Mindkét államban még szerdán reggel is számolták a voksokat, bár a részleges eredmények szerint Trump áll vezetésre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.