2021. május 29., 20:05

Putyin: A Ryanair-incidens ügyében nem szabad elhamarkodott döntéseket hozni

Moszkva az érzelmi alapú, elhamarkodott következtetések helyett a nemzetközi jogon alapuló konstruktív és megfontolt megközelítés híve a Ryanair légitársaság repülőgépével történt incidens ügyében - jelentette ki szombaton újságírók előtt Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője.

putyin lukasenko
Fotó: TASR/AP
Töretlen a barátság?

A szóvivő annak kapcsán nyilatkozott, hogy Vlagyimir Putyin Szocsiban második napja tárgyalt - informális keretek között - Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel a repülőgép-incidensről, a koronavírus-világjárványról és a kétoldalú gazdasági együttműködésről, majd hajókirándulást tettek a Fekete-tengeren.

A Ryanair ír légitársaság Athénból Vilniusba tartó járatát vasárnap Minszkben a helyi hatóságok leszállásra kényszerítették, és őrizetbe vették a rajta utazó Raman Prataszovics fehérorosz ellenzéki újságírót és orosz barátnőjét.

Moszkva rövidesen átutalja Minszknek az 1,5 milliárd dolláros állami hitel második, 500 millió dolláros részletét - közölte Peszkov, aki szerint a közös valuta bevezetésének kérdése nem szerepelt  a tárgyalások napirendjén.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!