2021. szeptember 19., 17:42

Prágát választották a bolygó legszebb városává

A Time Out magazin felmérése szerint a cseh főváros, Prága lett a bolygó legszebb városa, tájékoztatott a Novinky.cz internetes hírportál.

Prága
Fotó: Dunajszky Éva

A rangsor egy felmérésen alapul, amely 27 ezer embert kérdez meg a világ minden tájáról. A folyóirat a felmérésben résztvevő városok lakóit kérdezte szülővárosuk tulajdonságairól. Prága esetében lakosainak 83 százaléka emelte ki a város festői szépségét, amelyet a gótikus, reneszánsz, barokk és szecessziós elemeket ötvöző történelmi utcácskái alkotnak.

Akár a Károly-hídon bolyong az ember, vagy az Óváros téri nevezetes Orloj csillagászati ​​órát nézi, egy Prágában töltött nap minden esetben kapcsolódik a lélegzetelállító építészethez”

– írja a Time Out.

Amellett, hogy Prága a ranglétra fő kategóriájában megszerezte a világ legszebb és hetedik legjobb városa címét, második lett a pihenés lehetőségei tekintetében. A magazin szerint a cseh fővárosban elengedhetetlen, hogy az ember vegyen egy kávét, és egyszerűen csak élvezze a város hangulatát.

A magazin szerint a második legszebb város Chicago lett, a ranglista további része egyelőre nem áll rendelkezésre, a Time Out valószínűleg fokozatosan teszi azt közzé.

A legjobb városok ranglétráján az első helyet San Francisco, a második helyet Amszterdam, a harmadik helyet pedig Manchester szerezte meg.

A The Economist nemzetközi hetilap Koppenhágát, Torontót, Szingapúrt, Sydneyt és Tokiót sorolta az öt legbiztonságosabb hely közé 2021-ben. 76 különböző mutatót értékelt a lakosság személyes, egészségügyi, környezeti, infrastrukturális és digitális biztonsága keretén belül.

Megosztás
Címkék