2024. február 15., 10:51

Polkorrekt hétköznapok - a rendőrség szerint csak „feltételezhető, hogy az erőszakoló férfi"

Megerőszakolt egy nőt egy fekete férfi a vancouveri metróban, s bár videófelvétel is van a gyanúsítottról, a helyi rendőrség mégis úgy adott ki ellene elfogatási parancsot, hogy nem közölte az illető nemét, mivel az illető a felvételek alapján magát nőnek valló személy lehet, s ezért a rendőrség szerint csak „feltételezhető” , hogy pénisze van – számolt be a bizarr esetről a rendőrség elfogatóparancsára hivatkozva több hírportál, köztük a reduxx.info is.

 

Nemi erőszakoló a vancouveri metróban
Fotó: transitpolice.ca

Némely országban a woke őrület és a hozzá kapcsolódó politikailag korrekt (PC) nyelvezet és viselkedés már tényleg bizarr szintet ért el, de az említett esetnek, amelynek során

az erőszakoló spermanyomokat is hagyott az elkövetés helyszínén, s mindezek után a rendőrség azt állítja, hogy nem ismeri az elkövető nemét s csak feltételezi, hogy pénisze lehetett,

már mégiscsak az abszurd humor kategóriájába kellene tartoznia. Kellene, de nem tartozik, mert a jelen kőkemény realitásáról van szó.

Miután a hírportál újságírója megkereste a bizarr ügy kapcsán a vancouveri rendőrséget és rákérdezett a miértekre, Amanda Steed rendőrtiszt azt a választ adta neki, hogy az elfogatási parancsból szántszándékkal hagyták ki az elkövető nemét, mivel „nem voltak benne biztosak, hogyan kellene megszólítani” a feltételezett elkövetőt. „A videófelvételen egy olyan személy látható, aki nőnek néz ki. Egy olyan személyt látni, aki nőnek láttatja magát, ugyanakkor a fizikai bizonyítékaink azt mutatják, hogy egy biológiai férfiról van szó” – mondta a rendőrtiszt, aki később kifejtette, hogy a fizikai bizonyíték alatt az elkövető a helyszínen talált spermáját értik.

„Ennek alapján feltételezzük, hogy a gyanúsítottnak pénisze van” – mondta a rendőrtiszt, rámutatva: mivel bizonytalanok voltak a nemét illetően, „nem akarták hibásan megszólítani a gyanúsítottat.”

Ezeket a szavakat, mintha egy néhány évtizede készült Monthy Python jelenetből vágták volna ki. Most azonban, egy olyan országban, mint Kanada, ahol már operáció és hormonális terápia nélkül is megváltozott neműnek kiálthatja ki magát bárki, ugyanakkor pedig egy rossz (nem a vallott nemre utaló) megszólítás alapján pert lehet nyerni, a rendőrség félelmei (vagy polkorrektsége) véresen komoly. Talán jobb is nem belegondolni, hogy az erőszaktevő milyen neműeknek fenntartott büntetés végrehajtási intézménybe kerül majd, miután elítélik.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.