Pánikol a kanadai kormány, kiderült, az ő fegyvereikkel háborúznak a Kaukázusban

2020. október 3., 11:20
ma7 | MTI

Vizsgálatot indítottak a kanadai hatóságok annak kiderítésére, hogy használnak-e kanadai hadianyagot a hegyi-karabahi konfliktusban - közölte pénteken Ottawában újságíróknak nyilatkozva Justin Trudeau kormányfő.

A hegyi-karabahi konfliktusban esetlegesen felhasznált hadianyag ügyében Francois-Philippe Champagne kanadai külügyminiszter megindította a vizsgálatot annak feltárására, hogyan történhetett ez meg - mondta a miniszterelnök.

Előzőleg a Globe and Mail című kanadai lap azt írta, lehetséges, hogy a hegyi-karabahi harci cselekményekben Azerbajdzsán török drónokat vet be, amelyekben kanadai alkatrészek vannak.

Ottawa 2019-ben jelentette be, hogy leállította minden hadianyag szállítását Törökország részére a Szíriában végrehajtott Béke Forrása fedőnevű török hadművelet miatt, amely a kanadai külügyminisztérium szerint aláásta a térség békéjét.

2020. szeptember 28., 19:24

Az örmény-azeri konfliktus okairól

Nem csak két ország konfliktusa, hanem a török-grúz-azeri és az orosz-örmény-iráni szövetségek szembenállása.

A fegyverszállítási tilalom 2021 júniusáig van érvényben, de a lap értesülései szerint a kanadai hatóságok idén májusban kivételt tettek egy kanadai vállalattal, amely egy pilóta nélküli repülőgépeket gyártó török cégnek szállított berendezéseket.