2022. május 15., 12:22

Pakisztánban többen meghaltak egy öngyilkos merényletben

Legalább hat ember meghalt egy öngyilkos merényletben szombat késő este Pakisztán északnyugati törzsi régiójában, ahol megszaporodtak a biztonsági erők ellen irányuló támadások.

Pakisztán
Képünk illusztráció
Fotó: TASR/AP
Három katona és három gyermek halt meg egy öngyilkos merényletben

- számolt be közleményében a kormányhadsereg sajtószolgálata.

A merénylő egy katonai jármű közelében hozta működésbe a nála lévő robbanószerkezetet, miközben környezetében katonák járőröztek - írta a helyi média.

A támadás az afgán határhoz közeli Észak-Vazirisztán körzetben történt, egy olyan területen,

amely egykor az al-Kaida nemzetközi terrorcsoport és a tálib szélsőségesek fellegvára volt.

Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget a támadás elkövetéséért.
A pakisztáni tálibok, más néven Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) iszlamista fegyveres csoport az elmúlt hónapokban fokozták erőszakos kampányukat.

A TTP az afgán-pakisztáni határ mentén ütött tábort, és a szunnita iszlámnak ugyanazt a keményvonalas értelmezését követi, mint afgán társaik, akik tavaly kerültek hatalomra, de más a szervezeti felépítésük.

Felkelést folytatnak az iszlám törvénykezés, a saría uralmának bevezetése érdekében Pakisztánban.

A mintegy két évtizede tartó erőszakos cselekmények során mintegy 80 ezer pakisztáni civil és a biztonsági erők tagja halt meg öngyilkos merényletekben és más tálib támadásokban.

A legutóbbi támadás napokkal azután történt, hogy csütörtökön a dél-pakisztáni Karacsi kikötővárosban egy ember meghalt és több mint egy tucatnyi megsebesült egy piacon történt robbanásban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.