cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. február 11., 19:51

Pakisztánban agyonvertek egy férfit, mert istenkáromlással vádolták meg

Pakisztánban fiatal férfiak egy csoportja szombaton agyonvert egy férfit, akit istenkáromlással vádoltak meg - közölte a helyi rendőrség.

lincselés
Fotó: unsplash/Krzysztof Maksimiuk

Pakisztán legnépesebb tartománya, Pandzsáb Nankana megyéjében, Lahor tartományi fővárostól 80 kilométerre több százan rohanták le a rendőrség épületét, ahol a saját biztonsága érdekében fogva tartották az istenkáromlással vádolt 30 éves férfit.

Az épület helyiségeit feldúlták, rendőröket sebesítettek meg, majd agyonverték a férfit, akit a Korán meggyalázásával vádoltak

- mondta el Vakasz Kalid, a rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek

Hozzátette, hogy miután a tömeg megölte az áldozatot, testét megpróbálták elégetni. A rendőrség nyomoz, hogy azonosítsa az elkövetőket - hangsúlyozta Kalid.

Az istenkáromlás rendkívüli felháborodást kelt az országban, 2021 decemberében egy Pakisztánban dolgozó Srí Lanka-i gyárigazgatót vertek halálra és égettek el, miután megvádolták, hogy istenkáromlást követett el. Egy keresztény házaspárt Pandzsáb tartományban tévesen vádoltak blaszfémiával, a tömeg meglincselte őket, maradványaikat egy kemencében elégetve találták meg.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.