2020. október 31., 08:39

Ötven török fiatal randalírozott egy bécsi templomban

Szétverték a berendezést, majd elmenekültek. Az eset nem kapott túl nagy médiafigyelmet.

Antonskirche
Fotó: Kurier.at
A bécsi Antonskirche volt a vandálok célpontja

Támadás történt csütörtök este a Bécs 10. kerületében (Favoriten) található Antonskirche ellen. Közel ötven török fiatal hatolt be a templomba, randalírozni kezdtek, majd felrúgtak több imapadot és a gyóntatószéket is. A randalírozók a Kurier és a Kronen Zeitung információi szerint azt is kiabálták, hogy „Allahu akbar”. A támadásról videófelvétel is készült, amin a rendőrség megállapítása szerint „délies kinézetű fiatalok” láthatók.

Mire a rendőrség a helyszínre érkezett, a tettesek elmenekültek. Az eset kivizsgálását végző Alkotmányvédelmi Hivatal szerint olyan török fiatalokról van szó, akik néhány órával korábban már a Reumann téren verekedve és petárdákat dobálva randalíroztak. A rendőrségnek eddig a csoport tíz tagját sikerült beazonosítania. Ez a fanatikus iszlamista fiatalokból álló csoport már hónapok óta szítja a feszültséget a Favoritenben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.