lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2024. március 29., 15:07

Ötször annyi bevándorlót telepítenek a faluba, mint amennyi annak az állandó lakossága

Gyorsan visszanyalt a fagyi egy észak-németországi kistelepülés lakóinak, ahol az általuk választott progresszív képviselőkből álló önkormányzat 260 bevándorló letelepítésére készül a csupán mintegy ötven lakosú faluban – számolt be az esetről több hírforrás, köztük a nordkurier.de.

 

Migránsbetelepítés - Kreuzbruchhof - nordkurier.de
Fotó: nordkurier.de

A Neubrandenburg-Ostvorpommern járásban lévő Kreuzbruchhof nevet viselő kistelepülés már-már bizarrnak ható esete jó példája a Németországban már sok éve zajló, de az elmúlt egy évtizedben igazán markánssá vált eseményeknek, amelyek helyenként túlzás nélkül a lakosságcsere kifejezéssel írhatók le a legjobban. Csak bízni lehet benne, hogy az arrafelé már csaknem hétköznapivá vált hasonló trendeket – akár a júniusi európai parlamenti választások való célirányos voksolással – tájainkon még el lehet kerülni.

A helyi sajtó beszámolói szerint Kreuzbruchhofban, egy helyi szállodát kívánnak átalakítani a bevándorlók elhelyezésére, oly módon, hogy a jelenleg 80 fős kapacitású szállásegységet újabb 180 személy elhelyezésére alkalmas térrel bővítik ki, s így már hamarosan 260-ra nőhet az ott letelepített bevándorlók száma.

A helyi közösséget – az önkormányzati választásokon megmutatkozott politikai szimpátiáik ellenére – úgy tűnik igencsak nyugtalanítják az új fejlemények, mivel az ügyben közösségi gyűlést hívtak össze, amelyen a helyi önkormányzat képviselői különféle „nyomós érvekkel” próbálták nyugtatni a kedélyeket. A helyi önkormányzat szociális ügyekért felelős illetékese, Michael Löffler, azt mondta: a felvetéseket „nagyon komolyan kezelik majd.” Ez az eddig bejelentette konkrétumok szerint abból áll majd, hogy külön panaszrészleget hoz majd létre az önkormányzat, illetve a helyi autóbusz közlekedés kibővítését is tervezi. Hát igen, talán nem túlzunk, ha kijelentjük, hogy legalábbis kétséges, hogy ezek az intézkedések varázslat szintjén e kezelik majd a helyzetet.

A szociális ügyek helyi illetékese a nordkurier.de hírportálnak azt is elmondta: a járásnak kötelessége a „menekültek” befogadása, s ezekből a személyekből a régióba havonta mintegy száz-kétszáz új személy érkezik. Hozzátette: ebből kifolyólag a járás már a következő hónapokban a jelenlegi közel 1600-ról 2150-re kívánja növelni az ilyen célra használható szálláskapacitásait.

Nos, kedves olvasó, így néznek ki aprópénzre váltva a gyakorlatban a Brüsszel által erőltetett migránspolitika következményei. Nemsokára voksukkal önök is jelezhetik, hogy ilyen folytatást akarnak-e!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.